Italien tar emot Guantánamofångar

Silvio Berlusconi överens med Barack Obama om att Italien tar tre fångar.


President Barack Obama sa på måndagen att Italien har accepterat att ta emot tre fångar från Guantanamolägret på Kuba efter samtal med den italienska premiärministern Silvio Berlusconi.

– Jag tackade premiärministern för hans stöd i vår målsättning att stänga Guantanamo, sa Obama efter ett möte med Berlusconi i ovala rummet.

I ett gemensamt uttalande från USA och EU meddelades det tidigare på dagen att EU sluter upp bakom USA:s beslut att stänga basen och arbeta fram ett ramverk för samarbete för mottagande av frisläppta fångar i medlemsstaterna. Omkring 60 av de 229 fångarna som befinner sig på Guantanamo ska kunna tas emot av EU. Sju länder har uttryckt intresse, däribland Italien.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.