Prostitutionsrykten om Berlusconi

Italiensk press uppger att Silvio Berlusconi tagit emot prostituerade.


Italiensk press uppger att Silvio Berlusconi tagit emot prostituerade i sitt hem.

Premiärministerns advokat tillbakavisar uppgifterna:

– Berlusconi kan få hur många kvinnor han vill gratis.

Flera tidningar, bland andra den stora La Stampa, uppger att åklagare i staden Bari har utsagor av fyra kvinnor som hyrts av affärsmannen Giampaolo Tarantini. Denne umgås med premiärministern och är föremål för en korruptionsutredning.

Avlyssning av Tarantinis advokat ska ha avslöjat att han erbjudit fyra prostituerade kvinnor att tillbringa natten hos Berlusconi i dennes bostäder i Rom och på Sardinien.

En av kvinnorna säger till tidningen Corriere della Sera att hon fått 2 000 euro för var och en av två övernattningar hos Berlusconi i Rom. Hon hävdar att hon bandat sina samtal med premiärministern och överlämnat banden till åklagarna.

Berlusconis advokat Niccolo Ghedini säger enligt Corriere della Sera att historien är osannolik, eftersom premiärministern skulle kunna få hur många kvinnor som helst utan betalning.

– Och, fortsätter advokaten, om det verkligen är så att kvinnorna fick betalt av affärsmannen Tarantini för att hålla Berlusconi sällskap, så lär inte premiärministern ha vetat om det och kan i så fall inte klandras vare sig moraliskt eller juridiskt.

Berlusconi avfärdar enligt sina medarbetare uppgifterna som ren strunt och ett försök att störta honom.

Den italienske premiärministern har alltid omgärdats av skandaler, polisutredningar och rättegångar. För närvarande är han bland annat indragen i en uppslitande skilsmässa, en besvärande koppling till en tonårsflicka samt en utredning om misstänkt missbruk av sitt tjänsteflygplan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!