Indisk bomb dödade minst 14

Minst 14 dödades och närmare 40 skadades i det oroliga nordöstra Indien. (TT)


Minst 14 människor dödades och närmare 40 skadades när en kraftig sprängladdning exploderade i det oroliga nordöstra Indien på tisdagen, sade polisen.

Laddningen tros ha varit gömd på en cykel. Den hade placerats nära en övningsanläggning för en elitpolisstyrka i Imphal, huvudstad i delstaten Manipur.

Flera sprängattentat har de senaste åren riktats mot politiker och höga statstjänstemän i delstaten, men inte på många år har ett sprängdåd krävt så många civila dödsoffer som detta.

En stadsbo sade på telefon till Reuters hade explosionen hade vållat panik i Imphal.

Polisen misstänkte att det vad den separatistiska rörelsen Folkets revolutionära parti i Kengleipak (Prepak) som låg bakom attentatet. Gruppen har tagit på sig ett sprängattentat utanför regeringschefens bostad i söndags.

De sju små delstaterna i nordöstra Indien, som förenas med resten av landet genom en smal landtunga, har präglats av separatistiskt våld i 60 år. Där bor ett par hundra minoritetsfolk som känner mycket liten gemenskap med övriga Indien och anklagar regeringen långt borta i Delhi för att exploatera områdets naturresurser utan att ge nämnvärt tillbaka.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!