Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Indisk bomb dödade minst 14

- 21/10/2008, 19:38 -

Minst 14 dödades och närmare 40 skadades i det oroliga nordöstra Indien. (TT)

Minst 14 människor dödades och närmare 40 skadades när en kraftig sprängladdning exploderade i det oroliga nordöstra Indien på tisdagen, sade polisen.

Laddningen tros ha varit gömd på en cykel. Den hade placerats nära en övningsanläggning för en elitpolisstyrka i Imphal, huvudstad i delstaten Manipur.

Flera sprängattentat har de senaste åren riktats mot politiker och höga statstjänstemän i delstaten, men inte på många år har ett sprängdåd krävt så många civila dödsoffer som detta.

En stadsbo sade på telefon till Reuters hade explosionen hade vållat panik i Imphal.

Polisen misstänkte att det vad den separatistiska rörelsen Folkets revolutionära parti i Kengleipak (Prepak) som låg bakom attentatet. Gruppen har tagit på sig ett sprängattentat utanför regeringschefens bostad i söndags.

De sju små delstaterna i nordöstra Indien, som förenas med resten av landet genom en smal landtunga, har präglats av separatistiskt våld i 60 år. Där bor ett par hundra minoritetsfolk som känner mycket liten gemenskap med övriga Indien och anklagar regeringen långt borta i Delhi för att exploatera områdets naturresurser utan att ge nämnvärt tillbaka.

Skrivet av: