Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ambassadsanställd släppt i Iran

- 06/07/2009, 12:46 -

Ytterligare en av de lokalanställda från Storbritanniens ambassad frisläppt.

Ytterligare en av de nio lokalanställda från Storbritanniens ambassad i Teheran som gripits av iranska myndigheter har nu släppts, uppgav brittiska utrikesdepartementet på måndagen. Därmed har nu alla utom en av de gripna släppts.

– Vi kan bekräfta att en av våra anställda fortfarande sitter fängslad. Vår högsta prioritet är att få alla anställda släppta så fort som möjligt, sade en taleskvinna för brittiska UD.

De nio lokalanställda greps för en dryg vecka sedan, anklagade för att ha bidragit till oroligheterna i Iran efter det omstridda presidentvalet den 12 juni.

Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei, varnade i dag "arroganta länder" för att blanda sig i landets interna affär, rapporterar AFP.

– Ledarna för arroganta länder, de som nyfiket blandar sig i den islamiska republikens affärer, måste förstå att oavsett om det iranska folket har sina egna meningsskiljaktigheter så kommer folket. . . att förvandlas till en fast knytnäve mot er, när ni som fiender blandar er i, sa Khamenei i ett tevetal i dag.

Den iranska nationen varnar ledarna för de länder som försöker dra fördelar av situationen: "Tag er i akt! Den iranska nationen kommer att agera!", lovade ayatollan.

Skrivet av: