Nordkorea har nya vapen

Nu misstänker man att nordkoreanska hackers ligger bakom cyberattackerna.


Under helgen angreps ett flertal amerikanska myndigheter och stora företag och i går utsattes även Sydkorea för ett liknande sabotage när ett tjugotal sidor hackades.

I USA gjorde man intrång på ett flertal strategiska sidor, bland annat drabbades säkerhetstjänsten, finansdepartementet och transportdepartementet. Man har spammat sidorna sönder och samman och på så vis, i ett flertal fall, blockerat dem helt.

I tisdags stod Sydkorea på tur då liknande angrepp genomfördes. Attackerna riktade sig då bland annat mot presidentresidenset Blå huset men därifrån rapporterar man att det endast var den publika sidan som utsattes och att de inte lyckats ta sig in på det interna nätverket där den konfidentiella informationen står att finna.

Ingen har tagit på sig skulden än men efter tisdagens attack börjar nu misstankarna växa sig starka mot Nordkorea hos de drabbade länderna.

– Det här är ingen simpel attack gjord av enskilda individer sade en talesman för den sydkoreanska säkerhetstjänsten NIS i ett uttalande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!