Flygbolag kräver läkarintyg

- 20/07/2009, 14:13 -

Brittiska flygbolag stoppar influensadrabbade.

Storbritannien är det europeiska land som har drabbats hårdast av svininfluensan. Myndigheterna uppskattar att 55 000 personer insjuknade enbart förra veckan. En av dem var tidigare premiärministern Tony Blairs hustru Cherie Blair.

Nu kan flygresenärer med influensasymptom avkrävas läkarintyg innan de få resa. Flygbolagen British Airways och Virgin Atlantic skärper försiktighetsåtgärderna för att stoppa vidare smittspridning.

Flygresenär som har feber, snuva, hosta eller ser allmänt sjuka ut kan avkrävas ett sjukintyg. Dessutom kommer inte svininfluensadrabbade att få flyga utan läkarintyg som visar att de är smittfria, rapporterar CNN.

Det finns en viss kritik mot den information som gått ut till gravida kvinnor gällande influensan. Enligt myndigheterna bör de överväga om de ska resa eller vistas på platser med stora folkmassor, som i tunnelbanan eller på flygplatser. Kritiker ifrågasätter om det här är vettig information och hur den gravida själv ska kunna fatta ett klokt beslut.

Idag ställs också frågor om när de över 100 lärare och elever på resa i Peking i Kina, som sitter i karantän där på grund av svininfluensan, ska få komma tillbaka hem till Storbritannien, skriver sr.se.

Skrivet av: