Flygbolag kräver läkarintyg

Brittiska flygbolag stoppar influensadrabbade.


Storbritannien är det europeiska land som har drabbats hårdast av svininfluensan. Myndigheterna uppskattar att 55 000 personer insjuknade enbart förra veckan. En av dem var tidigare premiärministern Tony Blairs hustru Cherie Blair.

Nu kan flygresenärer med influensasymptom avkrävas läkarintyg innan de få resa. Flygbolagen British Airways och Virgin Atlantic skärper försiktighetsåtgärderna för att stoppa vidare smittspridning.

Flygresenär som har feber, snuva, hosta eller ser allmänt sjuka ut kan avkrävas ett sjukintyg. Dessutom kommer inte svininfluensadrabbade att få flyga utan läkarintyg som visar att de är smittfria, rapporterar CNN.

Det finns en viss kritik mot den information som gått ut till gravida kvinnor gällande influensan. Enligt myndigheterna bör de överväga om de ska resa eller vistas på platser med stora folkmassor, som i tunnelbanan eller på flygplatser. Kritiker ifrågasätter om det här är vettig information och hur den gravida själv ska kunna fatta ett klokt beslut.

Idag ställs också frågor om när de över 100 lärare och elever på resa i Peking i Kina, som sitter i karantän där på grund av svininfluensan, ska få komma tillbaka hem till Storbritannien, skriver sr.se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.