Stockholm

USA varnar Syrien

Landet har tidigare fått stark kritik för sin gränsbevakning. Gårdagens attack kan vara en varning.


Läs mer

Under söndagen attackerade amerikanska helikoptrar Syrien och dödade minst åtta människor.

En anonym militärtalesman menar att måltavlan för attacken var syriansk militär och al-Qaidamedlemmar. Han tillägger att de tagit situationen i egna händer eftersom Syrien agerat passivt, enligt Jerusalem Post.

Inga antiamerikanska rebeller bekräftas ha omkommit i attacken. I stället miste minst åtta civila sina liv, varav fyra av dem var barn.

I förra veckan riktade den amerikanska utrikesministern Condoleezza Rice stark kritik mot landet för att det upplåter fristad åt al-Qaida.

Attacken kan vara en markering från USA:s sida i avsikt att få landet att bevaka sin gräns mer resolut. USA anser nämligen att landet inte gör tillräckligt för att stoppa antiamerikanska rebeller från att ta sig över gränsen och in i Irak, skriver Sky News.

Men incidenten har inträffat vid en förvånande tidpunkt, med tanke på att Syriens relation till Irak är bättre än på länge. Landet har också för första gången på 26 år en ambassadör i Bagdad. Irak uppger även att den syriska gränskontrollen förbättrats avsevärt.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.