Syrien: USA dödade åtta civila

Diplomater inkallade efter anklagelser om helikopterattack på syrisk mark.


Syrien anklagar USA för att ha stormat flera hus flera kilometer in på syrisk mark på söndagen och dödat minst nio civila varav fyra uppges vara barn, enligt den statliga syriska nyhetsbyrån Sana.

– Syrien fördömer ett sådant aggressivt agerande och amerikanska styrkor kommer att bära ansvaret för konsekvenserna, sa en källa till Sana.

Söndagens attack rapporterades ha inträffat cirka klockan 15 svensk tid i byn al-Sukkiraya, cirka 55 mil nordöst om Damaskus och åtta kilometer från den irakiska gränsen. Amerikanerna sägs ha med fyra helikoptrar stormat en gård under uppbyggnad och dödat bland annat flera byggarbetare. Ytterligare 14 personer rapporterades ha skadats.

Om de stämmer är det första gången USA angriper mål inne på syriskt territorium. Amerikanska militärtalesmän har varken dementerat eller bekräftat uppgifterna.

- Vi undersöker detta just nu, sade en amerikansk militärtalesman i Bagdad till AFP.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
USA varnar Syrien
Senaste nytt

Nu börjar världshistoriens största val

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).