Pappa smittade tonårsdotter med hiv

Mannen ska ha tvingat dottern att torka upp hans besmittade blod.


DRAMMEN,NORGE. En man i norska Drammen misstänks ha smittat sin fru och tonåriga dotter med hiv. Bägge kvinnorna har konstaterats vara smittade med viruset.

Åklagarmyndigheten i staden anser att man har tillräckliga bevis för att mannen, sensommaren och hösten 2007, haft oskyddat sex med sin hustru utan att berätta för henne att han bär på smittan.

I december samma år ska han ha tvingat sin dotter att torka upp blod som utgjöts efter ett handgemäng mellan föräldrarna. Fadern står dock inte åtalad för sexuellt umgänge med dottern. Ärendet tas upp av Drammens tingsrätt den 3 november. Det skriver i dag Aftenposten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm får grönt ljus för miljözon i city

EU-kommissionen har nu godkänt Stockholms nya miljözon som innebär att bensin- och dieselbilar portas, rapporterar lokaltidningen Mitti.

Stor förvirring kring eldningsregler

Ja, elda på. Nej, elda inte alls. Förvirringen är stor när landets kommuner ska tolka regeringens nya avfallsregler.

Rapport: Nestlé sockrar barnmat till fattiga

Barngröt såld i Senegal har sex gram socker per portion – samma produkt i Schweiz har noll. Nestlé, världens största livsmedelsföretag, tillsätter socker och honung i produkter till småbarn som säljs till fattigare länder.