Baby P-mördarnas identiteter avslöjas

"Jag vill ha en enda lång fest. Hoppas du vill delta i partyt."


Två år efter att lille Peter dödades, upphävs domslutet om sekretess. Barnamördarnas identiteter kommer med andra ord att avslöjas för allmänheten, skriver Daily Mail.

Fallet med lille Peter, kallad Baby P i massmedierna, har förskräckt hela Storbritannien. Den 17 månader gamla pojken dog i augusti 2007 efter att under flera månader ha utsatts för upprepad och brutal misshandel av sin mamma, hennes pojkvän och en inneboende.

Bara två dagar innan han dog missade en läkare att pojkens rygg och åtta revben var brutna, och att han var förlamad från midjan och neråt.

Lille Peters mamma och pojkvän fick ett fängelsestraff på minst fem år vardera. Men redan innan domen hängdes de ut intensivt på nätet. Grupper på Facebook bildades. Deras namn och foton cirkulerade runt på nätet tillsammans med uppmaningar till fångarna på fängelset att misshandla dem.

Bara dagarna innan sekretssen upphävs har ett par brev, skrivna av mamman till en vän, läckt ut från fängelset.

"När jag kommer ut härifrån kommer jag inte direkt kasta mig in i ett nytt förhållande. Förhoppningsvis kommer jag ha kul och bara "strula" och festa (en enda lång fest!). Hoppas du vill delta i partyt."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!