Måndag 18 Okt
Stockholm

Obamas sjukvårdsreform utbuad

"Regeringen bestämmer vem som ska leva eller dö"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Barack Obamas försök att reformera USA:s sjukvård har dragit i gång en upprörd debatt över hela landet.

Även om många är missnöjda över de hiskeliga vårdspriserna verkar allt fler vara upprörda över presidentens försök till förändring.

Flertalet kongresspolitiker har blivit utbuade när de försökt förklara reformens bevekelsegrund och på amerikansk teve flödar reklamfilmer med paroller som ”Pensionärerna får inte behålla sin doktor och regeringen bestämmer vem som ska leva eller dö”.

– Jag vill inte att det här landet ska förvandlas till Ryssland, ett socialistiskt land, sa en kvinna under ett medborgarmöte i Pennsylvania enligt Sveriges Radio.

Barack Obama har tagit kritiken på stort allvar och i går kväll talade presidenten själv på en sammankomst i New Hampshire.

– Det har varit en lång debatt och det ska det också vara, men jag hoppas att vi kan tala med varandra och inte förbi varandra, sa Barack Obama på medborgarmötet.

Men de kritiska rösterna är fortfarande många och han måste få över fler skeptiker på sin sida innan han kan få igenom sitt reformförslag.

– Säg till Obama att han är amerikan och om inte så finns det andra länder för honom, sa en man på mötet i Pennsylvania enligt Sveriges Radio.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela