Bomber hittade i oroligt Afghanistan

Hög säkerhet när Afghanistan genomför sitt andra presidentval någonsin.


AFGHANISTAN. Trots många dödshot från talibanerna är köerna långa utanför vallokalerna under torsdagens presidentval i Afghanistan.

– Jag har bett det afghanska folket att rösta och genom deras deltagande kommer Afghanistan att bli mer fredligt, säkrare och ett bättre land, sa den sittande presidenten Hamid Karzai enligt al-Arabiya.

De flesta vallokalerna öppnade klockan sju på morgonen lokal tid och strax innan dess landade några granater i de södra stadsdelarna av Kandahar.

Enligt CNN har polisen i nordöstra Afghanistan förhindrat två bombattacker under torsdagen. Den ena bomben hittades i en bil och den andra hade planterats under en bro nära staden Takhar.

Talibanerna har lovat att straffa alla afghaner som deltar i röstningen. De har också sagt att de ska göra allt de kan för att förhindra att röstningen genomförs. Bland annat ska minst 20 självmordsattacker utföras.

Det är andra gången i afghansk historia som landet går till presidentval. 17 miljoner afghaner har registrerat sig inför valet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!