Döda kor hindrar svensk piratjakt

Svenska förbandet undviker att förtöja vid hamnen där man hanterar boskap.


Det svenska förbandet ME01, vars uppgift är att skydda fartyg i Adenviken från pirater, har stött på ett problem av illaluktande karaktär.

På hamnen i Djibouti, dit man hänvisats att förtöja, hanteras många levande, halvdöda och döda kor och kameler. En åsyn som inte uppskattas av det svenska förbandet.

"Kajen som erbjudit MEDl i Djibouti är den kaj vid vilken boskap lastas och lossas. Hanteringen av levande, halvdöda och döda kor och kameler ligger aningen under svensk standard och ger en motbjudande anblick och lukt. Inriktningen är därför att i första hand vila till ankars på redden och att endast gå till kaj korta stunder för godshantering eller bunkring", skriver förbandet i ett svar till generalläkaren gällande hälsan och hygienen på fartygen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Länsstyrelsen i Stockholm har utlyst skyddsjakt på varg i ett område norr om Norrtälje. Beskedet kommer efter att två minishetlandsponnyer blivit angripna i förra veckan.

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Älvstorpsvägen i Nora", skriver polisen på sin hemsida.

Swish förändring – för att skydda dina pengar

1 timme sedan
Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.