Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Misstänkta terrorsvenskar gripna i Pakistan

Nyheter | 08/09/2009 09:23

Tre svenskar greps på gränsen till Punjab med terrororienterat material.

Pakistanska trupper har gripit tre svenskar misstänkta för terrorism. De antas också ha kopplingar till al-Qaida. Den svenska ambassaden i Islamabad är inkopplad i ärendet.

– Vi misstänker att de har kopplingar till terrornätverket al-Qaida eller till närstående grupper, säger Mohammad Rizwan till Press TV.

För en dryg vecka sedan stoppades elva män i distriktet Dera Ghazi Khun i östra Pakistan. Enligt den pakistanska militären handlar det om sju turkar, tre svenskar och en ryss. Samtliga greps vid gränsposteringen Trimmu när de försökte ta sig över till Punjab.

– Vi känner till de här uppgifterna från pakistanska medier. Vår ambassad i Islamabad undersöker det och vi väntar på svar från pakistanska myndigheter, säger Ellinor Lundmark, på UD:s presstjänst, till Expressen.

Militären misstänkte att det inte stod rätt till med personernas resehandlingar när de skulle över gränsen. Och enligt myndigheterna hittades böcker, kartor och cd:s med terroristorienterat material i deras väskor.

Skrivet av: