Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänkta terrorsvenskar gripna i Pakistan

Nyheter | 08/09/2009 09:23

Tre svenskar greps på gränsen till Punjab med terrororienterat material.

Pakistanska trupper har gripit tre svenskar misstänkta för terrorism. De antas också ha kopplingar till al-Qaida. Den svenska ambassaden i Islamabad är inkopplad i ärendet.

– Vi misstänker att de har kopplingar till terrornätverket al-Qaida eller till närstående grupper, säger Mohammad Rizwan till Press TV.

För en dryg vecka sedan stoppades elva män i distriktet Dera Ghazi Khun i östra Pakistan. Enligt den pakistanska militären handlar det om sju turkar, tre svenskar och en ryss. Samtliga greps vid gränsposteringen Trimmu när de försökte ta sig över till Punjab.

– Vi känner till de här uppgifterna från pakistanska medier. Vår ambassad i Islamabad undersöker det och vi väntar på svar från pakistanska myndigheter, säger Ellinor Lundmark, på UD:s presstjänst, till Expressen.

Militären misstänkte att det inte stod rätt till med personernas resehandlingar när de skulle över gränsen. Och enligt myndigheterna hittades böcker, kartor och cd:s med terroristorienterat material i deras väskor.

Skrivet av: