Palin brändes på bål - av engelsmän

I Battle i England bränner man ner några politiker varje år.


BATTLE. I den lilla staden Battle i sydöstra England bränns varje år politiker på bål. Det är en tradition och ska ha varit så sedan 1646.

I år hade arrangörerna valt vilka de tyckte var de mest intressanta karaktärerna. Och i går var det åter dags för ortsborna att ta facklan, vandra tillsammans genom staden och ut på fältet.

Där möttes de av en superstor avbildning av Sarah Palin, hållandes ett maskingevär. Bredvid henne på ena sidan stod en älg. Till vänster, i mycket mindre storlek, stod Obama.

– Vi ville inte väcka anstöt. I år jämförde vi bland amerikanska politiker och eftersom Palin fått mest uppmärksamhet i media valde vi henne, säger Matt Southam som arrangerade bålet, enligt CNN.

Innan avbilden brann ner flög raketer ut ur hennes huvud. Andra som brunnit i Battle är Gordon Brown och hans föregångare Tony Blair.

Se några klipp från Battle bonfire 2007

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.