Hölls som sexslav av sadist

Misshandlades, hotades och våldtogs.


DANMARK. En 36-årig man från Lolland, Danmark, misstänks för grova sexbrott efter att en kvinna som han hållit som sexslav lyckats fly.

Den 22-åriga kvinnan rymde i förra veckan från den ödsliga gården i Kettinge där hon i flera veckor utsatts för fruktansvärd tortyr. Blodig och blåslagen fick hon hjälp av en granne, som hjälpte henne att larma polisen.

En annan granne berättar att man tidigare hört förtvivlade skrik från gården.

– En kvinna skrek på engelska 'herregud, herregud'. Men jag ringde aldrig till polisen, jag ville inte bli inblandad i något, säger grannen till Ekstra Bladet.

Kvinnan ska bland annat ha våldtagits, misshandlats och hotats till livet. Hon tvingades äta jord och sova med hundarna.

Inte heller hennes framtid ser ljus ut. När hon hittades var hon i mycket illa skick och fick tillbringa två dagar på sjukhus – innan hon själv anhölls. 22-åringen kommer nämligen från Afrika, men är i Danmark illegalt och ska nu utvisas.

– Hon uppehåller sig illegalt i Danmark och vi är osäkra på hennes identitet, säger Søren Ravn Nielsen vid polisen på Själland och Lolland-Falster till Ekstra Bladet.

– Händelser som denna är fullkomligt olyckliga. Men vi kan inte göra någonting för henne. Hon har inte rätt till asyl, säger Hanne Thorsen, föreståndare för Kvinnojourernas riksorganisation i Danmark till Folketidende.

Den unga kvinnan kom i kontakt med mannen i Barcelona, Spanien, där båda vistades tillfälligt.

Kort efter att hon flytt kunde mannen gripas. Han sitter nu häktad i väntan på rättegång.

Men det här är inte hans första bekantskap med den danska polisen.

– Han är känd av oss sedan tidigare, men inte för den här typen av brott, säger Ravn Nielsen till Ekstra Bladet.

Dansk polis är förtegen om det inträffade och vill inte avslöja allt för många detaljer. Men polisen har ett stort utredningsarbete framför sig, eftersom man i nuläget inte är säker på exakt hur länge övergreppen ägt rum.

– Det här är mycket allvarligt. Hon har blivit utsatt för en särskilt brutal behandling, tillägger Ravn Nielsen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Långtradare körde in i byggnad – flera skadade

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

Den 1 januari trädde en ny lag i kraft som berör de allra flesta med trädgård eller tomt. Men få har koll på vad som gäller – och under våren har de nya bestämmelserna väckt frågor.

EU inför ytterligare sanktioner mot Hamas

1 timme sedan
EU inför nya sanktioner mot terrorstämplade Hamas och Islamiska Jihad efter terrorattacken mot Israel den 7 oktober i fjol. Nu inkluderas även tre av rörelsernas väpnade grenar.

Ica-butik ger bort gratis varor – varje vecka

1 timme sedan
I ekonomiskt kärva tider har en Ica-butik i Mellansverige valt att belöna sina stammisar. De ger bort en gratis vara varje vecka till en av sina kunder. – De är jätteglada, säger butiksbiträdet Linnéa till Nyheter24.

Kramfors: Polisen rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Centrum, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm: Polisen rapporterar om knivlagen

2 timmar sedan
"Två personer bråkar i en bil.", skriver polisen på sin hemsida.