Torsdag 21 Okt
Stockholm

Kubanska bloggare gripna

De kubanska myndigheterna har arresterat två regimkritiska bloggare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två bloggare, Luis Felipe Gonzles Rojas och Yosvany Anzardo Hernández, har gripits och placerats i polisförvar i den kubanska staden Holguin. Deras datorer och mobiltelefoner har konfiskerats. Luis Felipe Gonzles Rojas släpptes efter fem timmar. Yosvany Anzardo befinner sig ännu i polisens händer. Kuba håller för närvande 26 journalister fängslade.

Luis Felipe Gonzáles lät sig tidigare intervjuas av Radio Marti, en regimkritisk kubansk radiostation med bas i Miami, Florida. Detta tros vara anledningen till att bloggaren greps i första taget. Han skriver också regelbundet på bloggen Animal de Ancatarilla.

Yosvany Anzardo är chef för webbtidningen Candonga, riktad mot kubaner som inte lever i exil. Tidningen är i skrivande stund fortfarande blockerad av myndigheterna. Anzardo samarbetar sedan tre år tillbaka med sajten Payo Libre, baserad i Miami.

– De kubanska myndigheterna stryper alla de uttryck på internet som utgör grunden för ett civilt samhälle, säger organisationen Reportrar utan gränser i ett uttalande.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela