12-årig pojke blev flicka - mobbas

Den 12-åriga pojken kom till skolan som flicka efter sommarlovet.


STORBRITANNIEN: Det var under sommarlovet som den 12-åriga pojken hade genomgått förberedelser för ett kommande könsbyte. Detta innebar bland annat att han klädde sig som en flicka. Något som chockade skolkamraterna när han kom till skolan klädd i klänning med flätat långt hår.

– De betedde sig hemskt när de slängde in den här bomben i rummet och sedan lämnade de oundvikliga frågorna till oss oförberedda föräldrar, säger en av föräldrarna till The Sun.

För någon information om det planerade sexbytet hade varken föräldrar eller klasskamrater fått. Den nyblivna flickan blev utsatt för mobbning och glåpord under rasterna.

– Vi hade kanske kunnat förklara och uppmuntrat våra barn att vara mer finkänsliga om vi hade fått en chans att vara med från början, säger föräldern enligt The Sun.

12-åringen har själv uttryckt en stark önskan att bli flicka och föräldrarna gav honom under sommarlovet ett nytt flicknamn. Nu väntar han på hormonbehandling samt ett könsbyte och kan därmed bli den yngste personen som genomgått en sådan process.

Pojken som går i en skola med drygt 1000 elever hade hoppats att ingen skulle märka då han bytt klass men gamla skolkamrater på skolan kände igen honom. Hans familj har fått ta emot dödshot och håller för närvarande sin dotter hemma.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

1 timme sedan
USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.