Måndag 28 Nov
Stockholm

Kuba vill ha Barack Obama

Chávez och Carlos Lage sluter upp bakom demokraten. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Venezuelas president Hugo Chávez tror att "den svarte mannen", det vill säga Barack Obama, vinner USA-valet. Kubas regim önskar sig bara en ny president som "inte är alkoholist och inte är dement".

Kubas vicepresident Carlos Lage ombads av ett pressuppbåd i Havanna på måndagen att kommentera tisdagens presidentval i USA.

– Det världen behöver är en president i USA som är rationell, som har en miniminivå av intelligens, som inte är alkoholist och som inte är dement. Det är inte för mycket begärt, svarade Lage.

Utan att nämna varken Bushs, McCains eller Barack Obamas namn, verkar han ha syftat på de två förstnämnda - den nuvarande presidenten George W Bush har erkänt att han drack alldeles för mycket som ung, medan 72-årige John McCain skulle bli USA:s äldste president.

Inte heller Chávez nämnde namn när han i ett tal i söndags pratade om "el hombre negro" (den svarte mannen) som nu ska bli USA:s president.

– Jag anropar den svarte från oss här, vi som är indianer, svarta, karibiska, sydamerikanska, sade Chávez.

– Jag är beredd att sitta ned och prata med den svarte.

Demokraten Obama har sagt att han kan tänka sig tala med ledare som Chávez. Det har republikanerna använt i sin valkampanj. De har beskyllt Obama för att vara naiv och McCain har stämplat den vänsterinriktade Chávez som diktator.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Obamas mormor död

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.