Terrorhärva "med svenska förgreningar"

Marockanska myndigheter hävdar att terrornätverket kan kopplas till svenska förgreningar och al-Qaida.


MAROCKO. Ett terrornätverk i Marocko har rekryterat frivilliga till att utföra självmordsattentat i Irak och även lejt krigare till Somalia och Afghanistan.

Det uppgav det marockanska inrikesdepartementet under onsdagen efter ett tillslag mot nätverket. Dessutom hävdar man att nätverket har kopplingar till al-Qaida och att det också finns förgreningar till Sverige.

Det svenska utrikesdepartementet har dock ingen information om ärendet och kommer att kontakta svenska ambassaden i Marocko under torsdagen.

– Vi har ingen information om det här för tillfället och vi vet inte om det är så att svenskar är inblandade. Förhoppningsvis får vi mer information under dagen, säger Karin Nylund vid utrikesdepartementets pressjour till Nyheter24.

24 personer har gripits i samband med tillslaget och förhört av lokal polis. Enligt nyhetsbyrån MAP säger de gripna att de via träningsläger i Sahara skulle förberedas för att åka till Irak.

Marockanska myndigheter uppger att gruppen även skulle få hjälp av bombexperter från al-Qaida för att tillverka sprängladdningar, skriver MAP.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!