Jaycee ska vittna mot Garrido

"Hon förstår att hon har utsatts för hemska och fruktansvärda saker."


Den nu 29-åriga Jaycee Lee Dugard kommer med stor sannolikhet att vittna mot sina kidnappare Phillip och Nancy Garrido.

– Hon är fullt på det klara med att hennes vittnesmål är avgörande för ett åtal. Hon förstår att hon har utsatts för hemska och fruktansvärda saker, att de som har gjort dessa brott måste stå till svars och att hennes delaktighet är avgörande för myndigheternas arbete, sade Jaycees advokat Scott McGregor Scott till CBS News.

Scott berättade i en tv-intervju att Jaycee och henne barn trots omständigheterna mår bra. Men att hon samtidigt har visat "blandade känslor" kring gripandet av hennes två kidnappare.

Jaycee och hennes två döttrar, 11 och 15 år gamla, bor för tillfället med Jaycees mamma. Mamman, Terry Probyn, sa nyligen i ett tal att hon hoppas att fallet Jaycee ska bidra till uppmärksamheten kring försvunna barn.

Jaycee kidnappades för 18 år sedan och har sedan dess hållits som fånge på bakgården till Phillip Garridos hem i Antioch, Kalifornien. Under den tiden blev hon tvungen att föda Garridos två döttrar.

En teknisk undersökning visade att de benbitar man hittade vid de tält där Jaycee och hennes döttrar bodde tillhörde en människa.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!