Självmordsattack mot FN-kontor

- 05/10/2009, 13:01 -

Minst fyra döda.

ISLAMABAD. En självmordsbombare sprängde sig i dag i entrén till huvudkontoret för FN:s livsmedelsprogram, en hårt bevakad byggnad i Pakistans huvudstad.

Minst fyra människor dödades och flera skadades.

Bland de döda finns tre pakistanier och en utlänning, en irakisk medborgare anställd inom FN. Flera skadade har förts till sjukhus, några av dem i kritiskt tillstånd.

Pakistans inrikesminister har sagt att självmordsbombaren var utklädd till polis när han gick in i byggnaden, högkvarter för FN-organet som delar ut mat till miljontals utfattiga pakistanier.

En talesman för FN:s livsmedelsprogram beklagar attacken och menar att det är en tragedi då dödsoffren arbetade för att hjälpa Pakistans mest sårbara.

–Det är tragedi för hjälparbetare världen över, sa talesmannen enligt den pakistanska tidningen Dawn.

Enligt polisen har de hittat benen och huvudet efter självmordsbombaren. Han ska ha burit på en bomb på cirka åtta kilo.

Efter dagens attentat har FN beslutat att omgående stänga alla sina kontor i Islamabad tills vidare.

Trots att ingen grupp ännu tagit på sig ansvaret för dagens attentat är det troligtvis utfört av al-Qaida- och talibangrupper i nordvästra Pakistan.

Sedan talibanledaren Baitullah Mehsud dödades av en flygattack 5 august i somras har de hotat att hämnas.

De senaste tre veckorna har 28 människor dödats vid tre stora bombdåd runt om i landet. Flera experter tror att extremisterna tänker försöka utföra nya, dramatiska attacker.

Skrivet av: