Fredag 18 Jun
Stockholm

Obama ska slå ut al-Qaidas nästen

Barack Obama eldar på sin antiterrorverksamhet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

WASHINGTON D.C. USA:s president Barack Obama är minst lika hård i tonen mot al-Qaida som expresidenten George W Bush. I ett tal i tisdags garanterade Obama att USA kommer att slå ut al-Qaidas fristäder där Usama bin Ladins nätverk planerar att genomföra en attack mot landet.

I McLean, Virginia, på National Counterterrorism Center förklarade Obama för antiterroranalytiker att han inte utesluter en attack mot USA i den nära framtiden, men att han kommer att göra allt han kan för att stoppa en, enligt Al Arabiya.

– Vi känner till att al-Qaida och deras allierade extremister hotar oss från olika delar av världen, från Pakistan, men också från Östafrika, sydöstra Asien, från Europa och från Persiska viken, sa Barack Obama.

USA kommer därför lägga större kraft på att pressa al-Qaida.

–Där vi lyckas identifiera mål kopplade till al-Qaida kommer vi slå till, och inte ge efter i vår strävan, sa Obama, enligt Al Arabiya.

Al-Qaida ses av USA som det största hotet mot landets medborgare, och enligt Obamaadministrationen gör man stora framsteg i arbetet med att splittra terrornätverket.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela