USA har förhört Mehdi Ghezali

Den amerikanska säkerhetstjänsten får större roll i utredningen.


Amerikansk säkerhetstjänst är på plats, och har fått förhöra terrormisstänkte Mehdi Ghezali, som hålls i Pakistan. Samtidigt är pakistanska myndigheter missnöjda med att Sverige inte delgett tillräckligt med underrättelser om de gripnas aktiviteter innan de lämnade Sverige, enligt Sveriges Radio Ekot.

Faktumet att en före detta Guantánamofånge påträffas illegalt inrest i Pakistan är något som väger tungt för den amerikanska underrättelsetjänsten. Enligt Ekots källor har USA fått en allt större roll i utredningen.

Svensk personal väntas snart få träffa den 19-åriga kvinnan och hennes tvååriga barn. Det kan handla om några dagar eller någon vecka. När ambassadpersonal har försökt få kontakt med henne har pakistanska myndigheter sagt stopp.

Svenskarna misstänks för att ha varit på väg att sluta upp med extremister såsom talibaner och al-Qaida för att bland annat utbildas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.