Lördag 16 Okt
Stockholm

Åttaårig pojke åtalas för fadersmord

Åttaåringen sköt ihjäl fadern och en annan man med ett 22-kalibrigt skjutvapen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

St. Johns, en liten stad med circa 4000 invånare, har drabbats av en enorm tragedi. En Åttaårig pojke åtalas för att ha mördat sin 29-årige far Vincent Romero och 39-årige Timothy Romans. I staten Arizona kan personer från åtta år åtalas för mord. Men ingen förväntade sig att den lagen skulle någonsin behövas. Förrän nu.

– Vem trodde någonsin att en 8-årig pojke skulle döda två vuxna? sa St. Johns polischef Roy Melnick till den samlade pressen.

Enligt vittnesmål har pojken efter morden gått till grannhuset och sagt att "han tror att hans pappa är död". Efter gripandet har pojken gått igenom psykiska undersökningar och liknande men inget i pojkens tidigare historia indikerar att han skulle ha varit med om något omvälvande. Nu sitter han häktat på Apache County juvenile detention center tills beslut har kommit om tillvägagångssätt i en eventuell rättegång.

– Det är jättemånga faktorer som måste vägas samman, däribland hans ålder och faktum att han förmodligen begick morden, åklagaren Brad Carlyon.

Pojkens försvarsadvokat Benjamin Brewer menar att fallet har chockat hela systemet.

–Det är en stor tragedi. Du har två döda, en åttaåring i fängelse. Det gör ont i hjärtat. Det är en chock, inget snack om saken.

– Pojken är rädd, han försöker vara tuff men man ser rädslan av vad som skall komma, säger Brewer.

Det är inte första gången barn under elva år begår mord. Enligt FBI:s statistik hände det minst tre gånger 2003, 2004 och 2005. Under 2002 fanns det hela 15 fall.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela