20 döda på rysk ubåt

Under en rysk ubåtsolycka under lördagen dödades 20 personer.


Minst 20 personer dödades på lördagen i en olycka ombord på en atomdriven rysk ubåt. Ytterligare 21 skadades, rapporterar ryska medier.

En marintalesman bekräftade uppgifterna och tillade att det fanns 208 personer ombord på ubåten.

Olyckan inträffade i samband med att brandsäkerhetssystemet av okänd anledning utlöstes och över 20 människor omkom, sade Igor Dygalo, befälhavare vid den ryska Stillahavsflottan. Han gav inga ytterligare detaljer om olyckan.

– Ubåten är inte skadad, dess reaktor fungerar normalt och strålningsnivåerna i ubåten är normala, sade Dygalo.

Ubåten fick order att avbryta övningen och återvända till hamn. Antiubåtsfartyget Admiral Tributs assisterade ubåten och förde en del av den skadade ubåtsbesättningen i land.

Rysslands försvarsminister Anatolij Serdjukov rapporterade om olyckan till president Dmitrij Medvedev, som beordrade en fullständig utredning av det inträffade och all möjlig hjälp och stöd till offrens familjer.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.