Berlusconi: "Alla grodor är påhittade"

"Jag gör det jag måste, och det är en uppoffring. Jag gillar inte jobbet faktiskt. Inte alls".


Stormen runt Italiens premiärminister Silvio Berlusconi verkar aldrig dra förbi. Kvinnoaffärer blandas ständigt med politiska grodor och en usel ekonomi.

Men 73-åringen verkar ta allting med ro - som vanligt.

I en lång intervju med CNN säger Berlusconi att han bara är premiärminister för att det saknas likvärdiga alternativ. Enligt Berlusconi är det bara han som kan hålla samman högern och centern.

– Jag gör det jag måste, och det är en uppoffring. Jag gillar inte jobbet faktiskt. Inte alls, säger han i intervjun.

– Ofta är det mycket smutsiga affärer, och den skamlösa rännstenspressen finns också. Det är ett svårt liv att vara den som leder ett land som Italien, säger han.

"Alla grodor är påhittade"

Den alltid leende Berlusconi förnekade dessutom att någonsin kallat den amerikanske presidenten Barack Obama för "solbränd". Känd som en av hans senaste, men inte alls största, grodor.

– Jag har inte uttalat några grodor, alla så kallade grodor är påhittade av pressen. Jag skämtar i bland, men jag tänker mig alltid noga för innan jag pratar, säger han.

"Stort nederlag"

I dag röstade dessutom Europarlamentet om en resolution angående bristen på pressfrihet i Italien.

Men den röstades ner, något som tolkas som Berlusconis första seger på länge.

För folkpartisten Cecilia Wikström kom beskedet som en överraskning. Främst var det hennes irlänska kollegor som stod bakom Berlusconi.

– Det kokar i hela huset, säger Cecilia Wikström.

– Det är ett stort, stort nederlag. I den här stunden kan Silvio Berlusconi triumfera, säger hon SVD.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två unga män döda i våldsam krasch

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.