Pastor slaktad i sin egen kyrka

Pastor Edward Hinds blev bara 61 år.


En katolsk präst hittades ihjälslagen i sin egen kyrka i går. Möjligen dödades han av någon han försökte hjälpa, säger en källa till New York Post.

Pastor Edward Hinds, 61, känd som "Fader Ed" hos sina 1 600 församlingsmedlemmar i den välbärgade förorten Chatham, var klädd i sin svarta kaftan när hans kropp hittades på köksgolvet St Patricks kyrka i New Jersey.

– Han hade sin hund med sig, och han hade tydligen gjorde en kopp kaffe, sade hans pensionerade kollega Kenneth Lasch.

Ett dussintal poliser tillbringade eftermiddagen med att finkamma området, på jakt efter en ledtråd eller spår som mördaren kan ha lämnat efter sig.

Edwards Hinds kan ha blivit dödad av någon som sökt hans hjälp. Hinds bodde ensam i krykans prästgård och hade inga gäster vid tidpunkten för hans död.

Även fast St Patricks kyrka är en rik församling, arrangerade Hinds flera stödprogram för att hjälpa hemlösa i andra områden.

–Hans kyrka var en ledstjärna för dem som behöver, från arbetande och fattiga människor till folk som bad om bensin till sina bilar. säger Owen Moran, som även han har en församling i närheten av St Patricks.

För Hinds kusin, Jeannette Miller, kom nyheten som en chock.

– Han var en fantastisk människa, han hade ett underbart liv och var en underbar präst, och alla älskade honom, sade hon till New York Post.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!