Wallström aktuell för toppjobb i FN

Margot Wallström kan inta FN-skrapan inom kort.


BRYSSEL. EU-kommissionär Margot Wallström, 55, är aktuell för ett nytt toppjobb inom FN. Hennes namn förekommer i diskussionerna om vem som ska bli FN:s representant för att genomföra FN-resolutionen 1820 om sexuellt våld mot civila i konflikter.

Hon lämnar inom kort uppdraget som kommissionär när en ny kommission tar plats i Bryssel.

– Det är riktigt att Margot Wallström är en av dem som diskuteras för en post i de här sammanhangen, säger Ewa Hedlund, en av Margot Wallströms medarbetare i Bryssel, till Dagens Nyheter.

Wallström har träffat FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon för att diskutera frågan om våld mot kvinnor och barn i krigszoner, och hur det ska bekämpas.

För socialdemokrater, som hoppats på att få draghjälp av folkliga Margot Wallström i valrörelsen nästa år, innebär spekulationerna om ett internationellt toppjobb ett bakslag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.