112-årig somalier gifte sig med 17-åring

Ahmed Muhamed Dore friade efter flera års väntan.


GALGUDUUD. Vissa brukar säga att åldern inte har någon betydelse, men kärleken kanske är blind. 112-årige Ahmed Muhamed Dore har visserligen fått sämre syn med åren, men han har inte gett upp tanken på att hitta kärleken på nytt. Därför har han gift sig med 17-åriga Safia Abdulleh i Galgaguud, Somalia.

Hundratals personer gästade bröllopet.

– I dag hjälpte Gud mig att förverkliga min dröm, sa Dore efter bröllopet, enligt BBC News.

Brudens familj sa att "hon var lycklig med sin nya man".

Dore har sedan tidigare 18 barn med fem kvinnor, och han sa att han gärna får fler barn med sin nya fru. Dore och Abdulleh är från samma by, och brudgummen väntade i flera år innan han kunde fria.

– Jag tvingade henne inte, men jag använde min erfarenhet för att övertyga henne om mina känslor för henne. Sedan valde vi att gifta oss, säger Dore, enligt BBC News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.