Gudstecken avgör Palins kandidatur

Sarah Palin hoppas "Gud ska visa vägen" inför nästa presidentval. (TT)


Sarah Palin, republikanernas besegrade vicepresidentkandidat, hoppas "Gud ska visa vägen" när hon avgör om hon åter ska försöka nå Vita huset. Det är ännu för tidigt att säga om hon vill bli partiets presidentkandidat 2012, säger hon till tv-kanalen Fox News.

– Jag kan inte förutsäga vad som kommer att hända i morgon och ännu mindre om fyra år, förklarade den starkt troende 44-årige Alaskaguvernören och fembarnsmamman i intervjun i måndags kväll.

– Men om Gud vill att hon ska kandidera till landets högsta ämbete så hoppas hon få ett tecken på det.

– Du vet, jag har. . . tron är en mycket stor del av mitt liv. Och att lägga mitt liv i min skapares händer. . . så gör jag alltid, sade hon.

Palins religiösa tro blev omdiskuterad under valkampen sedan en video på internet visat hur hon under en pingstkyrkogudtjänst i Alaska 2005 välsignades av en kenyansk häxjägare.

I en annan intervju för dagstidningen Anchorage Daily News lägger guvernör Palin stor del av skulden för John McCains och hennes valnederlag på president George W Bushs regering:

- Jag tror att det republikanska alternativet kom att stå alltför mycket för status quo, alltför mycket för vad som har hänt de senaste åtta åren, att amerikanerna skakade på huvudet och tänkte, liksom, stopp ett tag, hur kunde vi med en republikansk regering få en statsskuld på tio triljoner dollar?

– Så folk som längtade efter förändring tog nog, tror jag, så mycket avstånd från dagens regering som de bara kunde. . . det är förbluffande att vi klarade oss så bra som vi gjorde, säger hon i intervjun.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!