Sarkozy hyllade Clint Eastwood

Clintanfanet Nicolas Sarkozy gav regissören hederslegionen.


PARIS. Hollywoodlegendaren Clint Eastwood har hyllats med en av de mest prestigefyllda utmärkelser: hederslegionen. Eastwood, som är registrerad republikan och har varit borgmästare i Carmel, Kalifornien, hade inga problem att ta den konservative presidenten Nicolas Sarkozy i hand.

Eastwood var på plats för att ta emot utmärkelsen. Sarkozy kallade skådespelaren och regissören för "en legendar, en gigant och ett exempel på den beundran vi känner inför amerikansk kultur".

– Jag älskar Frankrike, jag älskar filmer och jag uppskattar verkligen det franska folkets intresse för film, sa Eastwood och kallade Frankrike för hans "andra hem", enligt BBC News.

Han gav ett löfte om att prata flytande franska nästa gång han gästar landet.

Efter att ha tagit emot priset refererade han skämtsamt till Sarkozy som "min president", och sa att han planerade att visa upp sin nya medalj för allmänheten.

– Jag kommer nog gå ut på de franska gatorna och kasta medaljen runt mig, sa han.

Utrikesminister Carl Bildt, förre överbefälhavaren Håkan Syrén är två av de svenskar som tidigare mottagit hederslegionen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Rv 50 Lillån i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Israel hindrar FN:s utredare från att prata med vittnen och offer från 7 oktober-attacken. Det uppger FN:s tidigare chef för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, som leder en utredning om angreppet.

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.