Fredag 17 Sep
Stockholm

Norsk pepparkaksstad vandaliserad

Spåren leder mot berusad man som gjorde det för skojs skull.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BERGEN. I kuststaden Bergen i Norge har barnen tillsammans med sina föräldrar byggt upp en enorm pepparkaksstad inför julen. Men natten till söndagen var det någon som raserade hela konstruktionen. Nu är invånarna förtvivlade och polisen söker febrilt efter vem eller vilka som ligger bakom vandaliseringen.

Bergens kommunalråd, Monica Mæland, anser att ödeläggelsen är "oursäktlig".

–Det här är bland det vidrigaste jag någonsin har hört, säger hon till norska VG.

På söndagen fick polisen in ett hett tips. En person säger sig ha överhört hur en man skröt om sin fylla på lördagsnatten och att han då förstörde hela pepparkaksbyn.

Fångas personen som är ansvarig har en pappa till ett av barnen som byggt pepparkakshuset föreslagit ett ovanligt straff:

–Gärningsmannen borde få sitta vakt för det nya pepparkakshuset som ska byggas och förklara för alla barnen som har lagat pepparkakshuset varför han förstörde det de byggt med sina föräldrar, föreslår en 53-årig pappa i en kommentar till en artikel i Bergens Tidene.

Pepparkaksstaden är en årlig tradition i Bergen sedan 1991. I år byggdes cirka 1000 pepparkakshus till byn. 90 procent av dessa ödelades under lördagsnatten.

Läs mer på Facebooksidan: Pepperkakebyn.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela