Torsdag 13 Maj
Stockholm

Svensk kvinna får fängelse för mord

Skapade kalabalik på motorväg tillsammans med tvillingsystern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STORBRITANNIEN. En svensk kvinna har dömts till fem års fängelse för mordet på en man i England förra våren.

Den 41-åriga kvinnan träffade mannen efter att hon dömts till fängelse för våld mot tjänsteman. Detta efter att hon och hennes tvillingsyster skapat kalabalik på en motorväg i Birmingham.

Kvinnorna började promenera mitt på vägen och gjorde våldsamt motstånd när trafikpoliserna försökte få tag i dem. De sprang ut mitt bland bilarna – och blev påkörda båda två.

Händelsen fick stor uppmärksamhet i både svensk och brittisk media då allt fångades på film. Klippet sändes senare i tevedokumentären Motorway Cops och spreds snabbt på nätet.

Enligt uppgifter tyckte den mördade mannen synd om kvinnan och erbjöd henne att bo hos honom eftersom hon inte hade någonstans att sova. En dag senare hittades han mördad, knivhuggen till döds med fyra hugg.

En stund senare hittades 41-åringen på en bro, i full färd med att slå sig i huvudet med en hammare. Sedan hoppade hon och föll tolv meter ner på en motorväg.

Svenskan lider av en ovanlig psykisk sjukdom och domaren gav kvinnan ett milt straff av hänsyn till hennes mentala tillstånd.

- Straffet kanske inte motsvarar den sorg som de anhöriga känner för offret. Inget straff jag kan utdöma kan göra det. Domen baseras på hennes mentala tillstånd, uppger domaren Justice Saunders, enligt BBC.

Svenska tvillingarna löper amok på motorvägen:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela