Mördade sin fru - med fjärrkontroll

Elektroingenjören Paul Harvey, 46, dödade sin fru. Med fjärren.


LONDON. Ett familjegräl slutade i familjetragedi. Elektroingenjören Paul Harvey, 46, har berättat för polisen att han slängde den 150 gram tunga fjärrkontrollen mot sin hustru, Gloria Laguna, 48, under ett häftigt gräl i deras hem i medelklassförorten Euston i nordvästra London.

Gloria Laguna, sjukskriven amerikansk diplomat, led av en åkomma som gjorde hennes ryggkotor bakom huvudet extremt sårbara. Där träffade fjärrkontrollen som tog hennes liv.

Laguna dog av massiva interna blödningar - trots att fjärrkontrollen i sig bara orsakade ett mindre blåmärke.

Nu har hennes man, Paul Harvey, åtalats för mord. Harvey erkänner dråp.

Åklagaren Richard Whittam vill utkräva ett hårdare straff - och anser sig ha medicinska fakta som talar till åtalets fördel:

– På grund av hennes sjukdom och svaga ryggkotor är det uppenbart att skadan i nacken orsakades vid samma tillfälle.

Åklagaren säger vidare att det inte är helt klarlagt om blåmärket orsakats på det sätt den tilltalade hävdar, men accepterar ändå Paul Harveys förklaring.

– Dödsorsaken kan ha triggats av en oerhört trivial smäll.

Paul Harvey får sin dom den 18 december i år och är fram till dess fri mot borgen. Med elektronisk fotboja och borgensumma på 40 000 pund.

Men domaren Giles Forrester varnar för att detta inte betyder någonting.

– Han måste förstå att det faktum att han är fri mot borgen inte ska uppfattas som en indikation på vad straffet blir. Det här är ett mycket allvarligt fall. Och alla utfall är möjliga, säger domare Giles Forrester enligt Telegraph.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!