Svastikahjälten var en bluff

Den 18-åriga kvinnan snickrade ihop en hjältehistoria som gav henne en hedersutmärkelse. Men allt var ett påhitt.


18-åringen som kallas Rebecca K påstod att hon räddat en ung flicka undan nynazister i Mittweida i östra Tyskland och som straff fått ett hakkors inskuret i låret. Hon belönades med en hedersutmärkelse av en Berlinorganisation mot fascistvåld. Men allt var en bluff beslutade en domstol i Hainichen och dömde kvinnan till 40 timmars samhällstjänst då hon var endast var 17 år när hon anmälde händelsen till polisen.

Bluffen avslöjades efter att läkare som undersökte 18-åringen kommit fram till att svastikaärret var självförvållat. Men dessförinnan hade Rebecca K hunnit bli en kändis i Tyskland för sitt hjältemod mot högerfascismen, trots att polisen misslyckats med att hitta några vittnen till misshandeln.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.