Poliser som stjäl och röker hasch

Britterna varnas nu för den egna polisen - som begår brott men behåller jobbet.


STORBRITANNIEN. Pistolbrott. Innehav av cannabis, övergrepp och bedrägerier. Stökiga fyllor. Känslan av trygghet inför Hampshirepolisen minskar - i takt med att de begångna brotten radas upp.

Var hundrade polisman i Hampshire begår brott i tjänst, men får behålla jobbet.

Nu går experter ut och varnar allmänheten för poliskårens avtagande kvalitet. I samband med detta ställer sig riksdagsledamoter frågan om de bevismaterial som poliser lägger fram verkligen kan tas på allvar.

Till skillnad från allmänheten döms brittiska poliser som begår brott av en speciell domstol. Ofta får de bara en tillrättavisning eller en nedgradering. Väldigt sällan förlorar de jobbet, skriver Daily Mail.

Se inslag om den svenska polisen

Skrivet av:

Senaste nytt

Danske Bank: Vi går mot bättre tider

Ny explosion i Stockholmsområdet

Två personer har, enligt polisen, lindriga skador efter en detonation utomhus vid ett flerfamiljshus i Larsberg på Lidingö utanför Stockholm strax före fyratiden på tisdagsmorgonen.

Tre knivskadade i Skellefteå

1 timme sedan
Tre män i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skurna, förmodligen med en kniv, i Skellefteå. Polisen har gripit en misstänkt, en man i samma ålder som de skadade.

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

1 timme sedan
Tungt beväpnade gäng öppnade på måndagen eld mot polis och soldater i ett försök att ta kontroll över Haitis största flygplats, Toussaint Louvertures, som stängdes till följd av händelserna.

Blandat på Asiens börser

1 timme sedan
Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad i förmiddagshandeln på tisdagen.

Miljardstämning mot Elon Musk

1 timme sedan
Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.