Sydkorea vill ha diktatormöte med Obama

President Lee Myung-bak skulle välkomna möte med Kim Jung Il.


Barack Obama har lovat att prata med Sydkorea innan han möter diktator Kim Jung Il. Det försäkrade USA:s nyvalde president till Sydkoreas president Lee Myung-bak, som gick ut med uppgiften i samband med G20-mötet i Washington D.C. i helgen.

Han "välkomnar" beskedet och skulle stödja ett möte mellan Obama och Nordkoreas diktator om Obama skulle vara intresserad av det då han intar Vita huset.

Det var under valrörelsen som Barack Obama sa att han under sitt första presidentår skulle resa runt och träffa världsledare, även de hårdaste dikatorerna. Och Lee har stora förväntningar på Obama, som han anser är "rätt ledare i rätt tid", skriver CNN.com.

Skrivet av:

Senaste nytt

Ny explosion i Stockholmsområdet

Tre knivskadade i Skellefteå

Tre män i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skurna, förmodligen med en kniv, i Skellefteå. Polisen har gripit en misstänkt, en man i samma ålder som de skadade.

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

1 timme sedan
Tungt beväpnade gäng öppnade på måndagen eld mot polis och soldater i ett försök att ta kontroll över Haitis största flygplats, Toussaint Louvertures, som stängdes till följd av händelserna.

Blandat på Asiens börser

1 timme sedan
Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad i förmiddagshandeln på tisdagen.

Miljardstämning mot Elon Musk

1 timme sedan
Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.

Tillväxtmål på fem procent för Kina

1 timme sedan
Kina siktar på en tillväxt på omkring fem procent för 2024, meddelar regimen vid årets nationella folkkongress som inleddes på tisdagen.