"Obama är en husneger"

Terrorgruppen: "Köttet från era unga soldater smakar utsökt"


Det riktas nu hot mot den nyvalde presidenten Barack Obama. I ett ljudband säger Ayman al-Zawahiri, ofta beskriven som Usama bin Ladins högra hand, att Obama inte är någon "hedervärd svart amerikan" utan en "husneger", enligt BBC.

Obama får särskilt kritik för att han under valrörelsen lovade att stödja Israel och varnas för att han kommer att misslyckas om han fortsätter president George Bushs politik politiken.

– Det du har tillkännagivit tidigare, om att du vill dra tillbaka trupper från Irak och skicka dem till Afghanistan, är en politik som är dömd att misslyckas, säger al-Zawahiri.

al-Zawahiri kommenterar också George Bush samt Pakistans förre president Pervez Musharraf.

– Om du envisas med Amerikas misslyckande i Afghanistan, tänk på George Bushs och Pervez Musharrafs öde och de sovjetiska styrkornas och britternas öde före dem, säger rösten.

– Gatuhundarna i Afghanistan har insett att köttet från era unga soldater smakar utsökt, så skicka tusentals av dem, sade Ayman Al-Zawahiri, enligt The Sun.

al-Zawahiri beskyller också Obama för att svika sina "muslimska rötter". Om bandets autenticitet bekräftas, rör det sig om den första kommentaren från al-Qaidas högsta ledning till att Obama vann presidentvalet i USA den 4 november. Obama tillträder den 20 januari.

Terrorexperten Glen Jenvey anser att inspelningen är "oerhört viktig och måste tas på allvar", rapporterar The Sun under torsdagsmorgonen.

Se videon här:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!