Flicka död i skolpanik i Haiti

En död och 26 skadade på skola - barn hoppade från de översta våningarna. (TT)


Oväsen skapade panik i en skola utanför den haitiska huvudstaden Port-au-Prince på onsdagen. En elev omkom och ytterligare 26 skadades eftersom rädslan fortfarande lever kvar närmare två veckor efter att en skolbyggnad rasat och många barn miste livet, uppger myndigheterna.

– Olyckan inträffade när en trailer körde förbi och skapade panik. Skolbarnen rusade då mot utgången, säger civilförsvarschefen Alta Jean-Baptiste.

En skolflicka omkom och 26 personer skadades.

Ögonvittnen berättade för radiostationer i Port-au-Prince att skolbarn hoppat från de övre våningarna i byggnaden i rädsla för att den skulle rasa.

I skolraset den 7 november i Haiti omkom 91 människor och 162 skadades. Ett par dagar senare rasade ytterligare en skola och nio personer skadades.

Den haitiska regeringen meddelade att psykologer finns tillgängliga för att hjälpa skolbarnen som påverkats av händelserna. Myndigheterna kommer också att genomföra skolinspektioner inom kort.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.