Ryska nazister bakom halshuggningar

Nynazister vill starta "heligt raskrig".


Ryska nazister ligger bakom flera hatbrott som den senaste tiden drabbat gästarbetare i landet.

Enligt uppgifter från en organisation som arbetar för att motverka hatbrott har de ryska nazistgängen börjat ta efter islamistiska extremister i sin strävan efter att egga fram ett ”heligt raskrig.”

Två gästarbetare har blivit halshuggna under de senaste arton månaderna. Det senaste offret var Salakhetdin Azizov, en 20-årig marknadsarbetare från Moskva, som blev överfallen av en grupp nazister när han passerade över ett öde område på väg hem från jobbet.

Azizov knivhöggs upprepade gånger och blev sedan släpad till ett närliggande skogsområde där han halshöggs, uppger Sky News.

Efter mordet skickade gruppen, som kallar sig Rysslands militanta organiserade nationalister, ett mejl till myndigheterna med en bild på den sargade kroppen. I mejlet gjorde gruppen klart att samma öde var att vänta företrädare för myndigheterna om de inte omgående gick med på att införa drakoniska immigrationslagar.

Tyvärr handlar det inte om några isolerade händelser utan uppgifter talar för att det begåtts 80 mord med rasistiska förtecken i Ryssland enbart i år. Tidigare i år dömdes bland annat ett skinheadsgäng för att på egen hand ha begått hela 20 mord.

Se ett klipp från nyhetskanalen Russia Today som tar upp problemen med rasism i landet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.