Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

GPS styrde norrmän in i Rios slum

Nyheter | 24/11/2008 21:35

Tre norska turister i Rio de Janeiro blev beskjutna. (TT)

Tre norska turister i Rio de Janeiro blev beskjutna när deras hyrbils gps styrde dem rakt in i ett av stadens farligaste slumområden.

De tre männen avbröt sin semester och åkte raka vägen hem till Norge på måndagen, sedan en av dem blivit skjuten i axeln av misstänkta knarkhandlare i en av de ligor som kontrollerar hundratals slumområden i Rio.

De norska turisterna var på väg från en badort norr om Rio när de enligt brasilianska medier tappade bort sig. De sade efteråt till polisen att de fått råd av bilens gps om var de skulle svänga av från motorvägen för att ta sig kortaste vägen till flygplatsen, där de skulle lämna ifrån sig bilen.

Men den väg som satellitdatorn visade dem, tog dem i stället rakt in i det ökända slumområdet Mare, där de av okänd anledning blev beskjutna.

Den 24-åring som satt vid ratten fick en kula i axeln men orkade ändå köra ifrån det beväpnade gänget och ta dem ut ur slummen. Han förklarade för sina anhöriga att det måste ha blivit något fel på gps-apparaten.

Skrivet av: