Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Världen fördömer terrorattacken

Nyheter | 27/11/2008 04:13

Världens ledare fördömer i kraftiga ordalag terrorattackerna i Indien.

Dödssiffran för terrorattackerna i Indien är uppe i 90. En siffra som med all säkerhet kommer att stiga. Fortfarande rasar strider mellan terrorister och poliser i de belägrade lyxhotellen. Flera gisslan misstänks också hållas under vapenhot. Nu fördömer världens ledare attackerna i kraftiga ordalag, enligt CNN.

Vita huset:

"Vi fördömer de här attackerna och förlusten av oskyldigas liv. Vi fortsätter att invänta information... Presidenten informerades i Camp Davis och kommer att hållas uppdaterad."

Storbritanniens Gordon Brown:

"De här urskillingslösa attackerna i Mumbai kommer att bemötas med ett kraftigt svar. Jag har meddelat Indiens premiärminister Sing, att Storbritannien står vid deras sida och är redo att bistå med hjälp. Hjälp är på väg för att på alla sätt möjliga skydda brittiska medborgare i regionen."

USA:s blivande president Barack Obama:

"Obama fördömer å det starkaste dagens terrorattack i Mumbai, och hans tankar och böner går till offren, deras familjer och det indiska folket. De här koordinerade attackerna mot oskyldiga civila visar vilket allvarligt och akut hot terrorism utgör."

FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon:

"Generalsekreteraren fördömer attackerna i Mumbai i dag som dödade och skadade ett stort antal människor. Sådant våld är totalt oacceptabelt. Det finns inget som rättfärdigar urskillingslösa attacker mot civila. Han kräver att förövarna får sitt straff."

Skrivet av: