Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Terroristernas krav

Nyheter | 27/11/2008 06:02

Terroristattacken har krävt hundratals liv. Nu kommer kraven.

Terroristattacken i Bombay i Indien har krävt mer än hundra liv. En siffra som väntas stiga. De skadade räknas också de i hundratal. Fortfarande hörs skottsalvor och explosioner i staden och situationen har nu utvecklats till ett omfattande gisslandrama.

Flera västerlänningar hålls som gisslan i de två attackerade lyxhotellen. Dessutom ska ett annat hotell i staden vara under attack. Likaså tågstationen i Bombay.

Förvirringen är för närvarande stor och enligt rapporter ska ett sjukhus i södra Bombay också ha utsatts för skottlossning där terrorister tagit gisslan. En rabbin och hans familj rapporteras också ha tagits som gisslan av beväpnade män. Gruppen Deccan Mujahideen som tagit på sig skulden har framfört krav till indisk television.

– Vi vill ha alla fängslade Mujahideen friges. Inga muslimer ska heller bestraffas eller utsättas för repressalier, säger gruppens ledare till Al Jazeera.

Nyhter24 fortsätter att rapportera om terrorattackerna i Indien.

Skrivet av: