Söndag 3 Jul
Stockholm

Gisslandramat över på lyxhotellet

Gisslandramat på Taj Mahal är över. Men på Oberai råder kaos. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Över 100 människor dödades och runt 300 sårades vid en serie attentat i Bombay i går. Gisslandramat på hotell Taj Mahal i Bombay är över. Men på hotell Oberai råder fortfarande kaos.

Gästerna på Taj Mahal är dock fortfarande på sina rum, uppger delstatens polischef för nyhetsbyrån Reuters. Polisen inleddes sin stormning på morgonen och mötte hårt motstånd av flera attentatsmän beväpnade med automatvapen och handgranater. Under striden bröt en våldsam brand ut på hotellet.

Uppgifterna är mycket oklara, men enligt Reuters hördes en kraftig explosion inne på det andra ockuperade hotellet Oberai. Mycket poliser och militärer är på plats. Enligt Reuters har en stormning inletts mot attentatsmännen även där.

Sju personer sägs ockupera det lyxiga hotellet och håller ett okänt antal gäster som gisslan, sade en talesman för ockupanterna som framställde sin grupps krav i indisk tv på torsdagen, enligt Reuters.

Hotellockupanterna i Bombay tillhör en islamistisk organisation som kallar sig Deccan Mujahedin och den arbetar på att göra slut på förföljelsen av indiska muslimer, säger en talesman i Oberoi-hotellet till indisk tv.

Den hittills okända islamistiska organisationen har nu stärkt oron för att Indien nu konfronteras med en ny grupp inhemska militanta islamister.

Lars Näckter säger i Östersunds-Postens nätupplaga att det rådde stort kaos utanför hotellet.

– Vi mer eller mindre gömmer oss nu eftersom vi inte vet om de fått fast alla ännu, för vi hör fortfarande skottlossning.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Terrorn i bilder
Senaste nytt

Debatt: Satsningar på vatten­verken krävs

Publicerades: 2 timmar sedan

Kula som dödade journalist ska undersökas i USA

Publicerades: 2 timmar sedan

Hizbollah-drönare nedskjutna av Israel

Publicerades: 2 timmar sedan

Ersättning utreds för vissa barkborreangrepp

Publicerades: 3 timmar sedan

61 renar påkörda av tåget i Norrbotten

Publicerades: igår 20:04

Ska bli lättare att säga upp Amazon Prime

Publicerades: igår 19:59

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.