Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Säkerhetsstyrka stormar hotell

Nyheter | 27/11/2008 08:30

Indiens säkerhetsstyrka sätts in för att stoppa de blodiga terrorattackerna.

Nu mobiliseras den indiska säkerhetsstyrkan för att bekämpa terroristerna i Bombay. Specialutbildade poliser står klara att storma hotellet som ockuperats av islamistiska terrorister.

De blodiga attackerna vid hotellen Taj Mahal och Oberioi Trident ska få ett slut, uppger högt uppsatta polisbefäl. Minst 101 personer har omkommit och 287 skadats och polisen bekräftar att sex utländska personer dödats.

– Vi kommer att få tag i dem, döda eller levande, sa R R Patil, guvernör för i Maharashtra, enligt Al-Jazeera.

Polis och en militär kommandostyrka ska ha inlett ett angrepp på gisslantagarna i Oberoi Hotel, rapporterar en lokal tv-station på torsdagen enligt Reuters. Skottlossning har skett.

– En attack mot Bombay, är en attack mot hela landet, tillade han.

Det är inte bara de stora hotellen som attackerats, utan också restauranger, ett sjukhus och en tågstation, totalt åtta platser. Den militära säkerhetsstyrkan rustas nu för att möta terroristerna och frigöra gisslan.

De kidnappade befinner sig fortfarande i de ockuperade byggnaderna och läget är mycket osäkert.Utsända på plats rapporterar om att målen för attackerna tyder på att terroristerna sökt maximal exponering för att få igenom sina krav.

– Det förekommer ingen förhandlingar. För tillfället utbyts bara skottsalvor, uppgav Shai Venkatraman på plats vid Taj Mahal, korrespondent vid New Delhi tevekanal, till Al-Jazeera.

Den islamistiska gruppen Deccan Mujahedeen har tagit på sig attacken. De är tidigare kända för våldsdåd och kräver denna gång att. Men experter menar att man måste vara försiktig med att generalisera kring muslimska grupper.

– Vid det här laget, har gruppens namn inte särsklt stor betydelse. Vi har sett en ökning av inhemska muslimska organisationer som tagit till våldsamma metoder mot den indiska staten de senaste åren. Särskilt mot den del av samhället som representerar den kommersiella eliten, i städer som Bombay, de vill synliggöra de ojämlika förhållandena i Indien, säger Mahan Abedin, terroranalytiker, till Al-Jazeera.

Skrivet av: