Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stormat hotell brinner

Nyheter | 27/11/2008 15:53

Lyxhotellet Oberoi i Bombay brinner där man just nu försöker frita gisslan.

Polis och militär har stormat ett av de hotell i Bombay där beväpnade män höll gisslan.

Stora eldslågor slår ut från hotellet som nu brinner.

Attentaten har krävt minst 125 liv och fortfarande är flera utlänningar fångna på minst två platser i Indiens huvudstad.

Pakistanska islamister förnekar att de ligger bakom dåden.

Samtidigt som AFP rapporterade om ny skottväxling från lyxhotellet Oberoi, där flera utlänningar fortfarande tros hållas fångna, talade Indiens premiärminister Manmohan Singh till folket i tv.

Singh hävdade att utländska element låg bakom de brutala attackerna. Ofta betyder de formuleringarna att Pakistan misstänks.

Men den pakistanska organisationen Lashkar-e-Taiba som kämpar mot det indiska styret i Kashmir och ofta anklagas för attacker i Indien förnekade under dagen att den ligger bakom angreppen.

En grupp som kallar sig Deccan Mujahedin säger sig stå bakom attackerna. En talesman krävde på torsdagen att alla islamister i indiska fängelser ska släppas. Myndigheterna förnekar att förhandlingar pågår.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av: