Victoria på dödshotellet i Bombay

Victoria bodde på hotell Oberoi och skyddades av livvakter.


Lyxhotellet Oberoi i Bombay står i lågor efter terrorattacken som har dödat hundratals människor. Flera turister hålls som gisslan - bland annat en svensk kvinna som sitter fast på sitt rum och väntar på att bli utsläppt. Polisen har gjort attacker mot ockupanterna. Nya uppgifter visar att svenska kronprinsessan Victoria har varit på plats på dödshotellet.

För en månad sedan var Victoria på hotellet i samband med hennes genomresa i Indien. Två uniformsklädda livvakter med vapen satt hela tiden posterade utanför hennes hotellrum ifall något farligt skulle inträffa, skriver Svensk Damtidning.

Victoria träffade bland andra Bollywoods största filmstjärna Aamir Khan, och hon åt middag på den italienska restaurangen bredvid lobbyn, som nu är totalförstörd efter terrorattacken.

Svenska ambassaden i staden förbjöd kronprinsessan att vistas för länge på offentliga platser med hänsyn till det instabila läget.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.