Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flygplan har störtat i medelhavet

Nyheter | 27/11/2008 18:50

En Airbus A320 har störtat i södra Frankrike.

Under en övningsflygning störtade en Airbus A320 i Medelhavet. Sju personer fanns ombord, skriver Yahoo News. Planet störtade 16.30, lokal tid, norr om gränsen till Spanien. Just nu undersöker den franska flygsäkerhetsmyndigheten omständigheterna kring kraschen.

Enligt den franska tidningen Le Monde har man hittat tre kroppar, men de fyra övriga saknas fortfarande. Chansen att någon skulle ha överlevt olyckan är mycket liten.

Flygplanet tillhör ett flygbolag från Nya Zeeland. Planet har tidigare varit inne för reparationer då det drabbats av något flygtekniskt fel. Två av de ombord var tyska piloter och de övriga anställda vid Air New Zeeland.

– Därborta mot kajen såg man ingenting. Det finns dessutom ingen bebyggelse ut med kusten åt det hållet. Det är inte många som kan ha sett händelsen, säger en man från ön Saint-Cyprien, enligt Libération.

Ett flygplan från flottan, två patrullbåtar samt en helikopter från civilförsvaret har skickats till platsen.

Det skadade planet upptäcktes av en förbipasserade segelbåt vid 17-tiden. Planet skulle levereras till Air New Zeeland den första december och flög innan för det tyska flygbolaget XL Airways, som gått i konkurs.

Skrivet av: