Tisdag 18 Jan
Stockholm

Alla överlevde nödlandningen

135 passagerare räddades ur det kalla vattnet i Hudsonfloden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under torsdagen som passagerarplanet tillhörande US Airways nödlandade i Hudsonfloden i New York. Samtliga 135 passagerare klarade sig.

– På något sätt så lyckades planet flyta och vi kunde gå ombord på en flotte. Det är helt otroligt att alla fortfarande lever, sade passageraren Alberto Panero.

– Planet skakade till och...vi kunde känna röklukten och elden och plötsligt vände planet. Sedan sade kaptenen att vi skulle förbereda oss för landning, och det är vad vi visste när planet gick ned, tillägger Panero, enligt CNN.

Landningen var mycket lyckad och just nu arbetar räddningsarbetare med att få upp alla ur det kalla vattnet.

– Jag såg det slå ned i vattnet, med ett jätteplask, säger ögonvittnet Ben Vonklemperer till CNN.

– Det träffade vattnet i mycket flack vinkel. Det verkade inte ha landningsstället utfällt. Men det såg ut som det bästa sättet att försöka landa ett plan i vattnet.

En av passagerarna, Fred Beretta, berättade om vad som hänt:

– Piloten sa, "bered er på nedslaget", och sedan slog vi i vattnet. Jag har flugit mycket, och det var en helt fenomenal landning, säger han och tackar piloterna för sitt liv.

– Uppenbarligen är Hudsonfloden ett rätt bra ställe om man ska krascha med ett flygplan, skrattade Beretta.

Enligt luftfartsmyndigheten FAA hade planet 155 passagerare ombord. Besättningen ska ha bestått av fem eller sex personer. Många fick en kylig upplevelse när de tog sig ur planet och iförda flytvästar fick invänta räddningen i form av tillrusande färjor och andra fartyg, men FAA kunde någon timme efteråt konstatera att samtliga överlevt dramat.

Även om kraschorsaken inte kunde fastställas omedelbart beskrivs händelsen som en ren olycka, myndigheterna misstänker inte terrorism.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela